Rizslisztből már készítettem palacsintát, barnarizslisztből még nem, illetve most már igen:) Mivel a párom palacsintát kért mára, ezért arra gondoltam ha már sütök, akkor sütök magamnak is, csak gluténmentes lisztből. Úgyhogy a fél délelőttöt a konyhában töltöttem sütögetéssel... Először kisütöttem a hagyományos, fehérlisztes palacsintákat, mert úgy voltam vele, ha az enyémmel kezdem, elmegy a kedvem utána a többitől... Ugyanis a rizslisztes palacsintát nem olyan könnyű kisütni, legalábbis nekem még nem ment könnyen egyszer sem... Az egyik jól sikerül, a másik törik, szakad, aztán megint jól sikerül és ez így megy... De azért megoldom mindig! :)
A káposztás palacsinta ötletét Császárné Benke Mária: Ami rajtunk múlik... hogy fájdalom nélkül éljünk szeretetben egymással, egymás mellett című könyvéből vettem...
Hozzávalók a káposztához:
1 fej káposzta
pici olivaolaj
Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg barnarizsliszt (nekem épp csak 15 dkg volt, így még 5 dkg kukoricaliszttel pótoltam a hiányzó részt)
3 tojás
3 dl kálciumos szójatej (+még egy kicsi löttyintés)
3 dl víz (+ még érzéssel egy kevés sütés közben)
1 ek. étkezési keményítő
0,5 deci olivaolaj
Elkészítés:
A tésztát kikeverjük, majd fél órán át állni hagyjuk, időnként felkeverjük. Közben lereszeljük a káposztát és pici olivaolajon elkezdjük lassú tűzön pirítani... Ha megpirult, megpuhult félretesszük... Aztán kisütjük a palacsintákat kellő türelemmel, szépen, nyugodtan... :D
A kisült palacsintákat betöltjük a káposztával, felcsavarjuk és tálaljuk...
A káposztás palacsinta ötletét Császárné Benke Mária: Ami rajtunk múlik... hogy fájdalom nélkül éljünk szeretetben egymással, egymás mellett című könyvéből vettem...
Hozzávalók a káposztához:
1 fej káposzta
pici olivaolaj
Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg barnarizsliszt (nekem épp csak 15 dkg volt, így még 5 dkg kukoricaliszttel pótoltam a hiányzó részt)
3 tojás
3 dl kálciumos szójatej (+még egy kicsi löttyintés)
3 dl víz (+ még érzéssel egy kevés sütés közben)
1 ek. étkezési keményítő
0,5 deci olivaolaj
Elkészítés:
A tésztát kikeverjük, majd fél órán át állni hagyjuk, időnként felkeverjük. Közben lereszeljük a káposztát és pici olivaolajon elkezdjük lassú tűzön pirítani... Ha megpirult, megpuhult félretesszük... Aztán kisütjük a palacsintákat kellő türelemmel, szépen, nyugodtan... :D
A kisült palacsintákat betöltjük a káposztával, felcsavarjuk és tálaljuk...